Hærdning af aluminium

Anvendelsen af aluminiumslegeringer er stærkt stigende. Mange producenter vælger aluminium, fordi dette materiale har en lav vægt og en stor styrke. Med hærdning af aluminium øges hårdheden i emnet, metoden er opløsningsglødning og en efterfølgende modning.

Vores erfarne hærdemestre sikrer, at dine aluminiumslegeringer får den styrke og de egenskaber, som du ønsker at opnå ved hærdning af aluminium.

Med hærdning af aluminium via opløsningsglødning opnår materialet en brudgrænseforlængelse, det vil sige at elasticiteten øges.

Den efterfølgende modning, ældning og afkøling har stor betydning for det endelige resultat, så vælg kun en erfaren fagmand til at udføre opløsningsglødning på dine aluminums-legeringer.

Hos Mega-Therm har vi arbejdet med hærdning og modning af aluminium siden 1986.

Selve behandlingen med hærdning af aluminium og den efterfølgende modning er ret omfattende. Denne type varmebehandling opløser nemlig monokyler i emnet, som derefter kan udskilles. Det sker med henblik på at gøre styrken og hårdheden i aluminiums-emnet bedre.
Der er en lang række aluminiumslegeringer, som vil kunne hærdes med opløsningsglødning. Spørg os, hvis du er i tvivl. Ring på tlf. 5671 1641.